Skip links

Havuz Kimyasalları Satışı Havuz Kimyasalları Satışı

HİZMETLERİMİZ

Yaz aylarında en büyük eğlencelerden biri de yüzme havuzunda saatlerce keyifli bir şekilde vakit geçirmektir. Bunaltıcı sıcaklar sonucu insanlar kendini havuzda bulur. Tabii ki her evde havuz bulunmaz. Bu durumda insanlar halka açık havuzları tercih eder. Arka bahçelerinde havuz bulunanlar ise kişisel havuzlarında keyifli dakikalar yaşar. İnsanların bir arada olduğu yüzme havuzlarında çok önemli bir husus vardır ki: bu sağlık açısından oldukça önemlidir. O konu da havuz suyunun temizliğidir. Yüzme havuzunun periyodik bakımlara ve dezenfeksiyon uygulamalarına sahip olması gerekir. Aksi durumda bu keyif alanları insan sağlığı için risk teşkil eden alanlara dönüşürler. Havuzların sezon boyunca kullanıma hazır ve hijyenik olması için havuz dezenfekte işleminin havuz kimyasalları kullanılarak yapılması gerekir.

Pekcan; her zaman insan sağlığını ön planda tutar ve hizmetlerini bu anlayışla yürütür. Bu sebeple Pekcan Grup’un bakım yaptığı tüm yüzme havuzları suyu daima yüzmeye hazır ve hijyeniktir. Bizler için öncelikli gaye sizlerin sağlığını riske atmamak ve tamamen hijyenik ortamlarda yüzmenizi sağlamaktır. Bu yüzden dezenfeksiyon işlemlerini sadece uzman personelimiz ile yapıyoruz. Sizlerin sağlığına her zaman sahip çıkan Pekcan Grup, önerdiği ve kullandığı havuz kimyasallarının etkinliği için 0 garanti sunar. Havuz kimyasallarımızın çok sayıda çeşidi bulunur. Kalitesi yönünde karşılaştırıldığında havuz kimyasal fiyatlarımız en uygun fiyat aralıklarında satışa sunulmaktadır. Tüm havuz kimyasallarımız T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olan ürünlerdir.

Pekcan Grup çeyrek asırdan fazla sunduğu tüm havuz bakım hizmetleri ve havuz kimyasalları ile Türkiye’nin en güvenilir isimleri arasında yer alır.

Havuz Kimyasallarının İlk Noktası: Dezenfektanlar

Havuz suyunun dezenfekte edilebilmesi için klor kullanılır. Klor; sıvı, granül, tablet olmak üzere farklı seçeneklerde kullanılabilir.

Sıvı klor, havuz suyunda kullanılırken takip edilerek kullanılması gerekir. Çünkü havuz suyunun değerleri sabit değildir. Hypocloride’in sabitliği ise farklı yöntemler sonucu artırılmıştır ve klor dozaj pompası ile kullanıma uygun bir hale gelir. Bu tip klor, kapalı havuzlar için en uygun olan klordur.

Toz kloru ele aldığınızda bu klor türünün %56 – %90 aktif bir şekilde klor içerdiğini görmeniz mümkündür. Stabilizatörü ağır eriyen bir granül kimyasaldır. Bunun aktif olduğu ph aralığı ise 6.8 ile 7.4 aralığındadır.

Tüm bunların yanında yüzme havuzları için tablet klor kullanılır. Tablet klorların % 90’ı aktif klor içerir ve stabilizatörü ağır erimekte olan 200 gr. Tablet şeklinde olan bir kimyasal çeşididir. 

Yüzme havuzlarını daha hijyenik ve daha sağlıklı bir hale getirmek için dezenfeksiyon uygulamalarında mutlaka klor kullanılması gerekir.

Yüzme Havuzlarında Neden Klor Kullanılmalıdır?

Klor maddesi her ne kadar havuzları temizlese de bunun ile birlikte klorun olumsuz etkilerinin olduğu da açıkça bilinir. Fazla miktarda kullanılan klor kötü bir kimyasal koku ortaya çıkarır ve bu durum da cildi tahriş ederek cilde birçok zarar verir. Tüm bu bilgilere rağmen klorun kullanımı yanlış inanışlara sahiptir. Yüzme havuzları için klor en elzem kimyasaldır; doğru ve uygun kullanıldığı takdirde tamamen güvenilir bir madde olur.

Peki, Klor Havuzu Nasıl Temizler?

Yüzme havuzlarının en iyi şekilde temizlenmesi için mutlaka klor kimyasalının kullanılması gerekir. Klor sayesinde havuzlarda alg büyümesi önlenir ve su temiz hale gelir. Klor havuz içerisindeki zararlı mikroorganizmalara ve bakterilerle savaşır. Bu sayede bu zararlıları etkisiz hale getiren klor, havuz suyunu da temizler.

Klor havuz içerisinde hipoklorit iyon ve hipokloröz asit şeklinde iki önemli moleküllere ayrılır. Bu iki molekül de havuzdaki zararlı mikroorganizmalarla savaşır. Bir organizmayı hipokloröz asit sayesinde saniyeler içinde oksitlemek mümkündür. Bunun ile birlikte hipoklorit iyon ise sadece 30 dakikada oksitler. Havuzun hijyenik bir hale getirilmesi için bu iki kimyasal da son derece önemlidir.

Sizler de havuz kimyasalları satışı için Pekcan Grup’u tercih edebilir ve uygun fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.

Uygun havuz kimyasını uygulamak önemli ve kolaydır. Aşağıdaki hızlı kılavuzda, havuzunuzu hijyenik ve temiz tutmak için bilmeniz gereken ve kullanılan havuz kimyasalları için gerekli bilgileri okuyabilirsiniz. Pekcan, bu bilgiler içinde yer alan havuz kimyasal satışlarını hem tekil olarak havuz sahibi müşterileri, hem bakım hizmetleri alan müşterileri için uygun fiyat ile sağlamaktadır.

Havuz Suyu Dengesi

Havuz suyunuz hassastır. Ve mükemmel havuz uyumuna ulaşmak için dengelenmesi gerekir. Havuz suyu çok yumuşak olmamalı veya çok sert olmamalı, tam dengesinde olmalıdır. Bunun tam ölçüsü pH seviyesi ile ölçülür. Havuzunuzu dengelemek demek, havuz suyunun pH’ını, pH ölçeğinde nötr olanın biraz üzerinde olan 7,4 ile 7,6 arasında tutmak anlamına gelir.

Bunu dengede tutmak için 3 ana bileşen vardır:

  1. pH seviyeleri
  2. Alkalinite seviyeleri
  3. Kalsiyum sertlik seviyeleri

pH Seviyeleri

İdeal pH Seviyesi 7,4 ila 7,6 arasındadır. pH tek başına kararsızdır. Yağmur suyu, yüzücüler ve suya giren hemen hemen her şey pH seviyesini etkileyebilir. pH düşük olduğunda, suyunuz asidik ve yüksek olduğunda, suyunuz bazik olarak tanımlanır.

Size pH’ın nasıl çalıştığı hakkında bir fikir vermek için en iyi örnek; gözyaşlarımızın pH’ı nötrdür. Düşük pH’ları olsaydı, ağladığımızda gözlerimiz yanardı. Ve pH yüksek olsaydı, gözlerimizi kuruturdu.

Bu pH seviyeleri sık sık değişebileceğinden, her zaman elinizin altında bir havuz kimyasalı olan pH Arttırıcı ya da düşürücü kimyasalları bulundururuz. Alkinite Arttırıcılar eklemek havuzunuzun pH seviyesini de yükselttiğinden, pH dengesi sorunları yaşıyorsanız da sadece pH değerine değil Alkalinite seviyenizi de izlemenizi öneririz, bir taşla iki kuş vurmak budur.

Alkalinite Seviyeleri

İdeal Alkalinite Seviyesi 100 ppm ile 150 ppm arasında değişir. Alkalinite bir pH tamponudur, yani pH’ı etkilemeden önce sulardaki büyük değişiklikleri emerek pH’ın pH ölçeğinde büyük ölçüde yukarı ve aşağı hareket etmesini önlemeye yardımcı olur.

Alkali seviyeleri oldukça kolay dalgalanabileceğinden, elinizin altında bol miktarda alkalinite artırıcı bulundurmak da iyi bir fikirdir.

Kalsiyum Sertliği

İdeal Kalsiyum Sertlik Seviyesi 175 ppm ile 300 ppm arasında değişir. Kalsiyum olmadan, suyunuz buna aç olacak ve havuzunuzun sıvasında ve bulabileceği başka herhangi bir yerden ziyafet çekerek iştahını gidermeye çalışacaktır. Temel olarak havuz duvarlarınızdaki ve zemininizdeki kireçlenmelerin nedeni budur.

Suyunuza kalsiyum sertliği eklemek havuz duvarlarınızı ve ekipmanlarınızı uzun vadede korumaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, çok fazla kalsiyum kireçlenmeye ve diğer sorunlara neden olabilir.

Su Dengenizi Nasıl Sağlarsınız?

Havuzunuz için test kiti veya test şeritleri kullanarak pH ve alkalinite seviyelerinizi en az haftada iki kez takip etmeniz önemlidir. Havuzunuzu dengeli tutmak için şu kimyasalları elinizin altında bulundurmanız gerekir:

  1. pH Arttırıcı
  2. pH Düşürücü (hidroklorik asit)
  3. Alkalinite Arttırıcı

Alkalinite düşürücüden bahsetmediğimizi fark edeceksiniz. Çoğu büyük havuz kimyasalı şirketi bunu üretmez ve işte bunun nedenleri:

Eğer pH ve alkaliniteniz düşükse alkalinite arttırıcı her ikisini de yükseltecektir. pH 7,4’e ulaşmazsa, örneğin bir enstrümanda ince ayar yapmak gibi biraz pH arttırıcı eklemeniz gerekebilir.

Hem pH’ınız hem de alkalinliğiniz yüksekse, pH düşürücü ikisini de düşürür.

Sadece alkalinliğiniz yüksekse pH’ınız da yüksek olur ve pH düşürücü kullanabilirsiniz.

Havuzunuz her zaman uygun şekilde dengelenirse, havuzunuzun dezenfektanının – özellikle klorun – daha etkili çalışmasını sağlayacaktır.

Sanitasyon

Havuz dezenfektanının en yaygın şekli klordur, ancak kullanabileceğiniz başkaları da vardır, örneğin:

  • Tuz
  • Stabilize Klor
  • Mineraller

Klor Seviyeleri

İdeal Klor Seviyeleri 1 ppm ile 3 ppm arasında değişir. Klor, son derece etkili bir bakteri ve yosun öldürücüdür ve uygun maliyetlidir. Havuz suyuna klor eklemenin birkaç yolu vardır:

  1. Klor tabletleri
  2. Klor granül veya toz klor
  3. Tuz Klor Jeneratörü: normal sofra tuzunu klora dönüştürür.

Mineral Sistem

Mineral Sistem kullanırken İdeal Klor Seviyesi 0,5 ppm’dir. Gümüş ve bakır mineralleri, klorlayıcıya benzeyen bir mineral sistemi ile suya verilir. Bu mineraller suyu sterilize etmek için çalışırlar, ancak klordan çok daha yavaştırlar. Klor hala gerekli olduğundan mineral sistem tam bir klor alternatifi DEĞİLDİR – ancak yedek olarak yalnızca küçük bir miktar gereklidir.

Havuz Şoku (Şoklama)Nedir?

Bir klor parçacığı, suyunuzdaki bakterilere veya diğer organik maddelere saldırdığında ve onları öldürdüğünde, aktif olmayan ve artık bakterileri öldürmeyen kloramin veya klora dönüşür. Bu parçacık, oksitlenene ve parçalanana kadar suyun içinde yüzer.

Kesme Noktası Oksidasyonu nedir?

Kırılma noktası oksidasyonuna ulaşmak için, klor okuması, birleşik klor okumanızın 10 ppm üzerinde olmalıdır. Klorunuzun iki değeri vardır: serbest klor (FC) ve birleşik klor (CC). Serbest klor, serbest ve öldürmeye hazır olan kloru ifade eder.

NOT: Havuz şok ürünleri, stabil olmayan klor ile yapılır veya hiç klor içermez. İçeri girecekler, işlerini yapacaklar ve güneşin UV ışınlarına çok çabuk yenilecekler. Bu nedenle havuzunuzu gece veya alacakaranlıkta şoklamanız ve gece boyunca 8 saat (havuz çalışırken) çalışmasına izin vermeniz önemlidir.

Diğer Havuz Kimyasalları Türleri

Yalnızca pH ürünleri, alkalinite ürünleri, kalsiyum ürünleri, dezenfektanlar kullandıysanız, tüm yıl boyunca temiz ve sağlıklı bir havuz tutabilirsiniz. Ancak, ihtiyaç duymanız veya kullanmaya karar vermeniz durumunda aşina olmanız gereken birkaç ürün daha var.

Siyanürik Asit veya Stabilizatör Havuz Kimyasalları

Suya eklediğiniz çoğu klor ürünü stabilize klor olacaktır. Bununla birlikte, tatlı suyla başlarsanız, klorun güneşin UV ışınları tarafından bu kadar çabuk yanmaması için dengeleyici baz olarak biraz siyanürik asit (diğer adıyla su dengeleyici) eklemek isteyebilirsiniz. Bu kimyasal klorunuzu güneşten koruyacaktır.

Siyanürik Asit Azaltıcı Havuz Kimyasalları

Siyanürik asit seviyenizin olması gerekenden daha yüksek olacağı zamanlar olacaktır ve bu aslında bir soruna neden olabilir. Siyanürik asidi kendi kendilerine düşmedikleri için azaltmanın birkaç yolu vardır. Ancak aceleniz varsa, bu sorunu tedavi etmek için her zaman kullanabileceğiniz bir Siyanürik asit azaltıcı havuz kimyasalına ihtiyacınız vardır.

Yosun Öldürücü ( Yosun Önleyiciler)

Havuzlarda yosun oluşumunu önlemek amacıyla kullanılan havuz kimyasallarının ortak ismi yosun önleyicidir. Piyasada yosunları öldürdüğünü iddia eden yosun öldürücüler de vardır ama asıl olarak en iyi yosun öldürücü klordur. Yosun sorunu için klorun yetmediği durumlarda yedek olarak yosun öldürücü kullanılır. Klor seviyeniz düşerse ve bunu zamanında yakalamazsanız, yosun öldürücü, kloru tekrar yükseltene kadar yosunları uzak tutacaktır.

Çöktürücü, Topaklayıcı ve Su Arıtıcı Havuz Kimyasalları

Bir çöktürücü veya diğer ismi ile su arıtıcı, suyunuzu bulanıklaştıran tüm bu küçük parçacıkları bir araya getirerek ve onları daha büyük parçacıklar halinde birleştirerek, o küçük parçaları daha büyük hale getirerek filtrenizin filtreleme şansının daha yüksek olacağı şekilde yardımcı olur.

Çöktürücüler bu küçük parçacıkları yakalar, bir araya getirir ve dibe batırır. Havuz süpürgesi ile bu partikülleri manuel olarak vakumlayarak havuzunuzdan uzaklaştırırsınız.

Leke ve Kireç Çıkarıcı Havuz Kimyasalları

Suyunuzda bakır ve demir gibi metaller varsa, bu metalleri çözelti içinde tutmak için bir metal sökücü veya leke ve kireç sökücü kullanabilirsiniz, böylece filtreniz onları filtreleyebilir.

Çözeltiden metaller çıkarsa, havuzunuzun duvarlarına ve diğer kısımlarına yapışabilir ve hoş olmayan lekelere neden olabilir.

Kısaca…

Güvenli ve sağlıklı bir yüzme havuzunu korumak için havuz kimyasallarınızı aşağıdaki seviyelerde tutmanız gerekir:

pH: 7,4 ila 7,6

Alkalinite: 100 ila 150 ppm

Kalsiyum Sertliği: Betonarme havuzlar için 175 ila 225 ppm ve 225 ila 275 ppm

Klorlu veya Tuzlu Su Havuzları için: 1 ila 3 ppm (3 ppm’de en iyisidir)

Mineral Sistem Havuzları için: 0,5 ppm klor

Havuz kimyasalların  daha çok kullanmamak için en iyi çözüm; iyi havuz sirkülasyonu ve filtreleme uyguladığınızdan emin olmak ve havuzunuzu sık sık süpürerek temiz tutmaktır.

Havuz Kimyasalları hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa Pekcan uzmanları size bir telefon kadar yakın!

Havuz bakımı konusunda daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? www.pekcan.com.tr sitemizde havuz bakımının tüm yönleriyle ilgili ayrıntılı makalelerimiz var. Ya da tüm bu bakım süreçleri size zor ve karmaşık yönetilemez geliyorsa Pekcan, havuz bakımı konusunda uzman kadroları ile hizmet vermektedir.

Tüm müşterilerimiz için özel havuz bakım programları oluşturarak her sezon havuzları bakımlı ve işler vaziyette tutmaktayız. Tüm sorularınız için bize iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.

PEKCAN HAVUZ

Yüzme Havuzu, Sauna, Spa , Wellness, Türk Hamamı Yapımı